Picture

HET BEGIN

Nieuwegein - Het begon allemaal in 1971; het was de opening van het eerste gedeelte van het winkelcentrum Makado in Nieuwegein Noord. Geopend door oud-burgemeester Hermsen. Op een dag liep Adrie Jacobs de nieuwe stomerij Ascot aldaar binnen en bleek dat ze een filiaalleider zochten.

meer lezen 1971
Movie

LICHAMELIJKE KLACHTEN

In die periode kon Adrie zijn werk in de bouw niet meer voorzetten vanwege lichamelijke klachten en deze baan zag hij wel zitten. Hij begon met veel plezier als filiaalhouder bij Ascot. Totdat hij tien jaar later, na zijn vakantie, te horen kreeg dat hij de onderneming over kon kopen of anders zijn dienstverband zou eindigen. Die keuze had hij snel gemaakt.

meer lezen 1971
Picture

STOMERIJ JACOBS

In 1982 werd het officieel Stomerij Jacobs. Een bijzondere stomerij, een warme stomerij, want bij binnenkomst zie je reusachtige wasmachines draaien. Meestal gaat het om koude stomerijen; je brengt je kleding, waarna deze naar een andere locatie wordt gebracht. Maar bij Stomerij Jacobs doen ze alles zelf. Adrie doet alles voor zijn klanten. Dekbedden en gordijnen wassen, strijken, kleding stomen en alles werd weer netjes opgevouwen.

meer lezen 1982
Location

ZOMERTIJD

Na de zomertijd is er altijd een piek met dekbedden en na Kerst en Oud & Nieuw moeten de gordijnen weer gewassen worden. Het is er altijd druk. Stomerij Jacobs levert kwaliteit en is in de jaren een fijne en sociale plek geworden.

meer lezen 1982
Location

VASTE KLANTEN

Adrie heeft veel vast klanten en maakt altijd tijd voor een praatje. Nu hij 66 jaar is gaat hij met pensioen. Daar heeft hij best zin in want dan heeft hij meer tijd voor zijn hobby’s fotografie en zijn verzameling langspeelplaten van de jaren ’50 en ’60.

meer lezen 2014
Movie

NIEUWE EIGENAAR

Tijdens zijn laatste werkdagen werd hij veel aangesproken en werd hij zelfs ‘overvallen’ met bloemen. Per 1 september is de stomerij officieel overgedragen aan Asef Anwari, die de kwaliteiten van de stomerij wil blijven handhaven. Adrie sluit niet uit dat hij na deze tijd nog regelmatig in de stomerij te vinden zal zijn om de nieuwe eigenaar te ondersteunen.

2015